Friday, 26 August 2011

MAKI + BA....MBI ~

yeay! yeay!

yg ditunggu2 dh sampai gak... ape yg ditunggu2kn tu?? hikhikhik... ;D
aritu kn sakura de kecoh2 sal nak beli mata raya ... akhirnye dapat gak beli kedua2 pasang yg diimpikan...

KimChi Maki Series

* tapi agak menakutkan sikit ar bile lens ni dh di applykn kt mata haku... :P
coraknye agk daring ar cikit... but i loikeee  ;)

Wednesday, 17 August 2011

nak mata raya.... ;D

awat tah mata nie... dr semalam x rasa ngntok langsung...
mane x ngantoknye , asyik duk belek CL je dr smalam... hahahaha ;D


# tibe-tibe hati nie terpikat nak beli had nie punye !!!



KimChi Series


CUTE KN???  arghhhhhh!! kompom kene beli nie.. kalau x nanti xle tdo ngn tenang... ehehehe ... 
 harga promosi baru rm40 + FREE POSTAGE + FREE LENS CASE..  murahkan?? 


* incik  sakura.............. nak mata raya bole ??? (^.^)

Tuesday, 16 August 2011

Special header! my Anniversary ~


sempena ulangtahun perkenalan sakura ngn bf sakura yg ke 2 tahun nie , aku saje la create header baru.. special sikit... hihihi... walaupon x secantik or se-creative blogger2 yg pro tu , but i create sincere from my heart..
luv u Mr. Sakura.. Selamat Ulangtahun yg ke2 .. semoga ALLAH merestui dan meredhai hubungan kite berdua.. Perkenalan yg x terduga dan terjangka , akhirnye terjalin sehingga ke hari ini.. perit getir , gado maki , asam garam dlm perhubungan.. Itu membuatkan kite lebih matang dlm menjalani hubungan ini... Pelihara lah hubungan kami hingga ke akhir hayat... Insya-ALLAH..





Saturday, 13 August 2011

hilang segala beban di kepala nie

xmo cite dulu... jomkite cuci mata dulu.... =)




wahahahaha... terliur tak ??? aku tengok balik pon terliur ;D tapi memang sumpah sedap lauk dorg masak td..
actually at first kitorang nk p makan kat pizza hut.. abah nak blanja aku sebab dh LULUS..
lulus ape? jeng..jeng... nanti kite story ek pasnie... tapi memandangkan kitorang lambat kua umah tadi , 
jadi pikir x sempat dah nk p sane.. kalau sampai pon tepat2 org dh bukak posa..
So, abah decide kite berhenti dulu makan nasi masa on the way td.. dye kate nanti balik kite tapau pizza plak... kitorang pon follow jela..  aku pon lagi suke sbb makan pizza je nnti kompom2 x kenyang.. hihi
kitorang pon stop la kat restoran irfan kt subang permai.. sampai2 je tgk penuh.. nak xnak behnti gak la sbb tgok jam dh kul 7.20... lagi 10menit nk bkak posa dh... alhamdulillah sebab kitorg tggu x lama pon... actually dlu mase duk kat subang bistari pon kitorang dh slalu p mkn kt situ.. servis dorg memang pantas...  walaupon ramai org, dorg mampu handle.. dgn lauk2 yg kitorg order td pon stiap 1 jenis make for 2 people total rm70++ .. ok la sebab memuaskan hati..

pastu kitorang ingat nk lepak umah pakcik yg tinggal kat area ctu gak..tp dorg lak de dinner laki bini kt lua.. so, x jadi la gi..tapau pizza then kitorang run g econsave kat setia alam lak.. beli brg utk sahur..memandangkan mlm dh makan berat2 , so i decide to fried bihun je la.. dh lama x makan bihun goreng pedas..


ok, bebalik kat cite LULUS tadi...
ari kamis aritu aku de ujian ------> sila refer pada pic di bwah
tapi markah aku 17/20...hehe..



alhamdulillah aku lulus kedua2 bahagian; dalam litar & on the road..
aku sampai2 dapat no 30..
mule2 rase seronok gak sebab dpt tgok dulu org wt cmne..
tp bila dh tgok ramai yg fail terus lutut aku jadi ketaq beb...
hanya ALAH yg tahu cmne perasaan aku mase tue..
tapi aku xnak tunjuk kat orang yg aku takot...
aku sentiase berdoa pada ALLAH supaya DIA tenangkan hati aku..


Ya ALLAH part nie la aku paling takot skali.. kalau fail nie, bermakna aku x akan dapat meneruskan yg lain2 lagi... even time klas aku slalu kene marah ngn cekgu sbb part nie je yg aku slalu x lepas... aku dh gelabah gile bile nombor aku dipanggil... Ya ALAH , KAU kuatkn lah semngat aku.. tenangkan lah fikiran aku.. hanya tu je yg mampu keluar dr mulut aku masa tu.. sampaikan enjin yg dh start pon aku pi pulas lagi.. hahaha, takot punye pasal.. aku pon tekan la minyak sapai kt atas aku trus stop.. aku angkat tgn trus pandang muka pegawai jpj tue... mase tui satu perkataan je aku xnk dgr dari mulut dye 

" BATAL! awak bole keluar dr kete tu"
tibe2
" awak no 30  kn??!!"
Ya ALLAH, nk menangis mase tu..
aku x lulus ke?
" Ok , teruskan"

aku pon lepaskn clutch plan2, tekan minyak then paskn hanbrekdgn airmata yg turun seiring kete ku meluncur ke bawah.. ALhamdulillah Ya Allah.. KAU dh perkenankn doa hambaMU.. side parking n 3 point turn aku xde masalah.. dua2 ni aku setelkn dlm masa seminit jek.. pas dh anta kete kt bukit semula, aku pon menuju ke pondok jpj berhampiran utk amik borang.. lagi skali aku tengok borang tu dgn linangan airmata kesyukuran kerana di situ tetera perkataan LULUS... then aku kene tunggu giliran on the road pulak..
mase duk menuggu tu ade ar dlm 10kali aku menguap.. ngantok beb...mase nga tunggu 2 ade ar 2-3 orang yg  balik ngn linangan airmata.. aku pikir dorg pon lulus cm aku.. tapi rupanya dorg gagal on the road gak.. lagi sekali aku jadi cuak!! tibe nombor aku dipanggil..
"no 30!!"
"awk g kat kete no 3"

Bismillahirahmanirrahim...
seperti yg cekgu dh ajar , aku bagi salam then check kusi, cermin, seat belt and so on.. aku disuruh bawak ikut jln no 2.. aku mmg dh agak pon kene jln no 2 sbb kt selekoh nk balik tu ade part imbangan sikit.. kat citu enjin aku leh mati lak 2 kali.. mak aihh!!! aku dh nak nangis dh mase tu.. Ya ALLAH, mintak2 la dye x potong markah aku... pastu aku tgok dye x conteng pon kertas tu.. xtaw ar dye memang bg aku peluang ke ape ke.. alhamdulillah la sbb dye x wt cm tu... dr awal drive smpai nk balik pegawai tu asyik ajak aku bsembang je.. mungkin tu salah satu taktik dorang nk test kite kot.. aku aku layankan jela.. sampai 1 part mase nk balik tu dye tibe2 mintak address fb aku! hmmm, nak bg ke x.. kang lau aku x bagi dye potong markah aku lak.. haahahaha.. bagi jela.. nti dye add aku xyah approve..
yeah!!
akhirnye dh sampai ke tempat test td.. mule2 aku takot nk tgok kertas tue... kua je dr kete trus aku pusingkn kertas tu..  alhamdulillah, aku dpt 17/20.. cume 3 markah yg ditolak.. itupon aku dh bersyukur..


GOODBYE!




WELCOME! =D

after diz leh la aku tido ngn aman..
hilang dh sekejap bebanan kat kepala nie..
selagi x abeh ujian aritu duk pikir smpai demam2 aku dibuatnye..
thnx to all yg doakn aku.. especially my mr. erol ( bukan erol af tu ok) yg xpernah henti2 doakan kejayaan aku.. juga pada kawan2 yg byk support.. and also my mom puan Aini..


now, bole la aku tdo lena, mandi basah, makan ngn kenyang -->


nyte korang.. ;D




Sunday, 7 August 2011

Dah terang lagikn bersuluh , Lu Pikir la sendiri . .


korang tengok yang nie



cube tengok yang nie pulak



agak2 pe yang bermain dlm fikiran @ minda korang ??
disebabkan perut dah terlalu kenyang , agak malaih sikit nak menaip ;)
so , korang follow ar CERITA yang selebih nye kat SINI ;)





Friday, 5 August 2011

my collectionzzz

Actually aku xde idea nk tulis belog arini .  tetibe tersinggah lak belog cik Fara kite , dye duk story pasal lens . . 2 yg mai idea nk wt  entry psai collectionzz haku yg x seberapa nie... disamping  tue dye ade bg  tips2 yg sangat  berguna pada  pengguna2 lens yg reti  pakai je tp xreti  kaedah yg betol . . so, korunk boleh la singgah kt belog dye , TELITI satu persatu TIPS yg dye kongsikan tu ;) . . Setiap org mesti ade  minat or we called it as 'obsess' kat sesuatu  barang... for me i luv to collect CL .. amende CL nie?? hahaha . . Contact Lens la... nak  dijadikan crite , masa 1 st time  dulu aku  tingin sgt nk  pkai  lens nie . lens tu aku p bli  kt kedai cemin mata . . masa tu  lom pndai lg bli2 on9 nie . . tapi  sayang  sbb  lom  sempat pakai , lens tue KOYAK :'( . . .  motif nk pkai lens slu ------> sebab mata nampak lebih besar n cantek! ! (kalau dah x cantek tu , pakai ape pon ttap nmpak x cantek la cik sakura oii) haha ;D  whatever! kesah pe aku kalau org nk kate ape pon... itukan hak korg. .  okeoke , back to our topic . . skarangnye lens aku ade lah dalam 12 pasang je . .  sebab still baru agy berjinak2 ngan bende nie . . nak2 plak musim raya nie ngah PROMOTION gile2 sakan punye dorg jual ! ! tu yg jadi lagi geram nk tambah collection tu ! ! ngeee ;D 


;D
lens ke2 aku pkai after my 1st lens koyak... :'(
luna king - black ( mama aku kata dh mcm mata ikan cencaru ) haha  ;p
barbie crystal - pink ( dpt free masa purchase 5 lens ) =)
super angle - grey 
super barbie nudy - aqua
brand yg aku suka beli.. SUPER BARBIE !

ni baru sebahagian ! !  ade botol yg aku dh buang . .
nie lens aku yg paling LATEST aku beli
barbie hybrid ~ hazel


pic yg atas tu lens yg dh gune.. yg bwah tu lom bkak lagi  ;)
tue pon de ati duk nk oder 5 psg lagi . . ;D


 * saje nk tunjuk cikit antara collection aku . . ade lagi 5 lens yg bakal aku order next week ! !  yeay! !

Tuesday, 2 August 2011

mencari keredhaanNYA



Hadirnya tanpa kusedari
Menggamit kasih cinta bersemi
Hadir cinta insan padaku ini
Anugerah kurniaan Ilahi

Lembut tutur bicaranya
Menarik hatiku untuk mendekatinya
Kesopanannya memikat di hati
Mendamaikan jiwaku yang resah ini

Ya Allah
Jika dia benar untukku
Dekatkanlah hatinya dengan hatiku
Jika dia bukan milikku
Damaikanlah hatiku
Dengan ketentuan-Mu

Dialah permata yang dicari
Selama ini baru kutemui
Tapi ku tak pasti rencana Ilahi
Apakah dia kan kumiliki
Tidak sekali dinodai nafsu
Akan kubatasi dengan syariat-Mu
Jika dirinya bukan untukku
Redha hatiku dengan ketentuan-Mu

Ya Allah
Engkaulah tempat kubergantung harapanku
Kuharap diriku sentiasa di bawah rahmat-Mu

Monday, 1 August 2011

Terawih di Bulan Ramadhan


alhamdulillah , syukur padaMu Ya ALLAH kerna KAU izinkan aku menunaikan solat terawih pada mlm kedua ini . . alhamdulillah , ramai gak td yg dtg terawih . . penuh la saf baik laki baik pompuan . . alangkah bagusnya kalau setiap hari pon penuh cmni pada bulan2 selain Ramadhan jugak . . tapi, sayangnye saf2 nie penuh hanya pada bulan ramadhan . . pada bulan2 laen , lengang seperti tiade org yg berkunjung . . alasan mereka kerna x sempat nk ke surau , balik kerja lambat , nak masak , nak kemas umah , dan mcm2 lagi lah . . kenapa mereka berlumba2 dalam mencari amalan sunat dan bukannya yg wajib sedang yg wajib itulah yg menjadi tuntutan dlm islam . . Wallahu' alam ~

JOM kite lepak kat belog Cik Fara sambung blaja tutorial yg dye sediakn ~  ^_^

Lagi2 kes Khairul Fahmi Che Mat & ELia .. front page Metro ~

pagi td pas sahur aku de terbace satu entry dr sorang blogger nie KIC , dye de tulis kenyataan tentang Khairul Fahmi Che Mat yg menafikan tentang gossip kehadiran 'org ketiga' yang sedang hangat diperkatakn punca beliau ingin memutuskan pertunangannye dgn Elia . meh kite ikuti sikit kenyataan yg diutarakan oleh KFCM....





"Saya tahu cerita mengenai saya bersama wanita lain tersebar luas dalam pelbagai laman web dan blog. Begitupun, saya ingin menjelaskan semua itu tidak benar. Saya bukan kaki perempuan atau ‘playboy’. Semua itu adalah tuduhan yang tidak berasas.

Kerana isu berkenaan, hubungan saya dengan Elia (tunang) semakin renggang. Malah, sejak ia menjadi lebih teruk, Elia memberitahu saya dia mendengar cerita kononnya saya berjumpa seorang wanita lain di luar dan berpimpin tangan.

Selain itu, beberapa gambar wanita lain turut tersebar di Internet dan ia dikaitkan dengan saya. Dalam banyak-banyak gambar, hanya beberapa yang saya kenal. Antaranya ialah Dahlia.
Namun, Dahlia bukan kekasih saya seperti didakwa ramai pihak. Dia sekadar kawan dan kami juga tinggal sekampung (di Kelantan). Malah, saya juga rapat dengan keluarganya.
Hubungan saya dengan Dahlia tidak lebih sebagai seorang abang dengan adik, lebih-lebih lagi dia masih berusia belasan tahun.

Selain itu, ada yang mengatakan wanita yang berdua-duaan dengan saya dalam gambar adalah Dahlia. Sebenarnya, gambar itu diambil ketika sesi temubual saya bersama wartawan dan wanita yang bergambar dengan saya adalah rakan kepada seorang daripada wartawan. Jadi, tidak timbul isu saya bergambar mesra dengan Dahlia atau wanita lain.
Selain itu, timbul isu kononnya saya tidak hormat orang tua, memarahi dan menengking ibu Elia. Saya tidak menafikan ada bercakap dengan mak cik (ibu Elia) tetapi tidaklah sampai menengking atau meninggi suara. Pada saya, semua itu lebih kepada perbincangan bagi menyelesaikan masalah antara saya dan Elia.

Mungkin, kenyataan dikeluarkan Elia di laman Facebook miliknya tempoh hari mengatakan saya memarahi ibunya disebabkan perasaan marah kerana pelbagai isu ini.

Terus terang, saya masih menyayanginya. Malah, perkenalan yang dibina selama dua tahun membawa kami melalui pelbagai perkara bersama. Cuma, bila keadaan menjadi bertambah keruh dan berpanjangan, saya perlu membuat keputusan muktamad. 

Kini, selepas berfikir panjang dan berbincang dengan keluarga, saya mengambil keputusan yang saya rasakan sesuai bagi menjaga hati semua pihak iaitu memutuskan tali pertunangan kami."


Ok la, aku pon igt dh setel la bila KFCM ckp cm tue . . mungkin serba sikit ni salah Elia la sbb kes wallpost dye duk maki2 KFCM tue . . tapi kul 12.30 td aku terbace lagi satu entry , si ELia pulak tampil bersuara . . kite ikuti plak kenyataan yg diberikan oleh Elia . . Jom ~




"KUALA LUMPUR: “Saya langsung tidak tahu dia mahu putuskan pertunangan kami. Saya hanya mengetahuinya melalui akhbar (Metro Ahad) hari ini (semalam),” kata Aimie Harmelia Mohd Hashumi, 22, tunang penjaga gol nombor satu negara, Khairul Fahmi Che Mat.
Sehubungan itu, Aimie Harmelia atau lebih mesra dengan panggilan Elia menafikan dakwaan Khairul Fahmi keputusan memutuskan pertunangan diambil selepas berbincang dengannya.



“Dia tidak pernah cakap apa-apa mengenai keputusannya (putus tunang), tiba-tiba dia keluarkan kenyataan dalam akhbar membuatkan saya dan keluarga begitu terkejut,” katanya ketika dihubungi, semalam.
Elia berkata, pergolakan dalam hubungan mereka sudah berlarutan sejak sebulan lalu dan lebih memburukkan keadaan apabila Khairul Fahmi enggan berjumpanya bagi menyelesaikan masalah mereka.



“Apabila diajak berbincang, pelbagai alasan diberikan malah saya pergi berjumpanya selepas perlawanan persahabatan skuad negara menentang Liverpool pertengahan bulan lalu untuk menyelesaikan masalah kami, namun ditolaknya,” katanya.



Mengenai kenyataan Khairul Fahmi pertunangan mereka berakhir bukan kerana orang ketiga, Elia menegaskan kenyataan itu hanya helah Khairul Fahmi untuk `menyelamatkan' dirinya sedangkan banyak bukti menunjukkan dia ada hubungan dengan wanita lain.
“Pada saya punca sebenar masalah kami memang disebabkan orang ketiga dan saya mempunyai bukti kukuh mengenainya. Mungkin disebabkan itu dia enggan bertemu saya,” dakwanya.



Elia mendakwa, kewujudan orang ketiga dalam perhubungannya dengan Khairul Fahmi sudah diketahuinya sejak awal Julai lalu melalui pelbagai petunjuk, malah selepas diselidikinya dia percaya Khairul Fahmi ada hubungan dengan wanita lain sebelum mereka bertunang lagi.

“Saya menelefonnya untuk mendapatkan kepastian dan memintanya berterus terang, namun dia enggan berbuat demikian. Dia cuma beritahu ada masalah dan akan bincang dengan keluarganya.


“Saya tidak henti-henti berdoa supaya Allah berikan petunjuk bagi menyelesaikan kemelut yang berlaku antara kami. Tak sangka, tak lama selepas itu ada seorang wanita datang berjumpa saya dan mengaku ada hubungan istimewa dengan Khairul Fahmi,” katanya.


Menjawab satu soalan, Elia mengaku ada mengeluarkan kenyataan dalam laman sosial facebook mengenai tindakan Khairul Fahmi menengking ibunya (Elia).


“Mungkin tindakan itu salah saya, tapi selepas itu saya mendiamkan diri dan tidak keluarkan sebarang kenyataan lagi sebab ingin memberi masa kepadanya memulihkan keadaan. Tidak sangka pula dia sudah buat keputusan dan menghebahkan di akhbar tanpa berbincang terlebih dulu dengan saya,” katanya.


Elia berkata, tindakan Khairul Fahmi memutuskan pertunangan memang dikesalinya kerana dia sudah menyiapkan sedikit sebanyak persiapan untuk perkahwinan mereka yang sepatutnya berlangsung pada hujung Oktober ini.


Sementara itu, ibu Elia yang enggan namanya disiarkan berkata, walaupun sedih dengan apa yang berlaku dia bersyukur kerana Allah memberikan petunjuk sebelum perkahwinan anaknya berlangsung. “Namun, mak cik minta dia (Khairul Fahmi) selesaikan semua ini dengan cara baik. Jika dulu dia meminang anak mak cik dengan cara baik, seeloknya mahu putus pun biarlah dengan cara baik, bukan cara sebegini,” katanya.

sumber darimyMetro


Kata orang apabila sesuatu perhubungan tue terjalin, jangan lah kite hebah2kan terlalu riak mengatakan bahwa dialah cinta dunia dan akhirat kite . . tapi bila berlaku persengketaan, dialah neraka jahanam kite . . hidup nie biarlah bersederhana berlandaskan syariat islam . .  bukan la aku nak kata yg hubungan aku sempurna tapi ade bnde yg bila kite anggap peribadi , jangan lah sampai timbul aib dikhalayak ramai . . Pe2 pon ,  pada aku seandainya tertulis jodoh diantara mereka , walau sebesar mane pon badai yg melanda , dorang pasti bersatu , tapi jika ALLAH tidak berkehendakan hubungan dorang , dorang tetap tak akan kembali bersama . . same2 la kite doakn yg terbaek utk dorang . .  Amin Ya Rabbal A'lamin ~




bermula lah sebuah drama yg mempunyai 30 episod ~


1 ogos 2011 tarikh yg telah ditetapkan bermulanya bulan puasa. . arini bermulanya kite seluruh umat islam mengerjakan ibadah puasa . . Marilah kita sama-sama mengucapkan "Marhaban Ya Ramadan". 
Mengucapkan "Marhaban Ya Ramadan" (Selamat Datang Ramdhan) dengan ikhlas menunjukkan kita gembira menyambut kedatangan bulan Ramadan yang mulia ini. Rasulullah sendiri gembira setiap kali kedatangan bulan Ramadan. Rasulullah mengucapkan "tahniah" kerana kedatangan bulan Ramadan.Berita gembira itu disampaikan pula kepada sahabatnya sambil bersabda : "Sungguh telah datang kepadamu bulan Ramdhan, bulan yg penuh keberkatan. Allah memfardukan atas kamu berpuasa. Di dalam bulan Ramadan dibuka segala pintu syurga dan dikunci segala pintu neraka dan dibelenggu seluruh syaitan. Padanya ada suatu malam yang lebih baik dari 1000 bulan. Barang siapa tidak diberikan kepadanya kebaikan malam itu, maka sesungguhnya dia telah dijauhkan dari kebajikan." (Riwayat Ahmad) ~

Sunday, 31 July 2011

sudu dan garfu ~


arini adik aku balik dr skolah teknik... actually diz week bkn week dye lik kg but, it almost coming to fasting month, so her teacher let her be home la.. and maybe after diz she will always come back on weekend during the fasting month... slalunye bile dye balik je, mesti de bnde yg dye nk cite kt aku.. psal GOSSIP kt skola la, psal Boyfie dye la... hehehe... ade ker dye boyfie? garang mcm ghimau, takot laki nk dekat ngn dye... hahaha... tapi arini balik je dye trus tdo... letih sbb baru lik dr kem.. hurmmm, bosan btol la rini... teman bsembg pon dh tdo.. mata nie pon sal la xnk ngntok lagi... -.-"
aishhhh, ape la yg aku nk wt nie???  >.<


* english haku truk gilak ah .... hakhakhak >,<  ~

Friday, 29 July 2011

cinta oh cinta , makin cinta makin indah ~

benarkah seperti yg dikata ??

Perkataan  CINTA akan memberikan kesan yang berbeza bagi setiap orang yang mendengarnya, bergantung bagaimana pengalaman orang itu tentang cinta. Ade yang menganggap biasa je, ade yang tersipu malu, ade yang memerah pipinya bahkan ade yang tersenyum bahagia, atau senyuman getir di bibir malah menghindari pandangan mata ketika ditanya (mungkin tak ingin diketahui rahsia yang pernah dialaminya tentang cinta).


Semakin “pahit” pengalaman atau cerita yang pernah terjadi maka biasanya pendapat yang dikemukan akan terdengar “buruk” atau mempunyai kesan yang negatif. Tetapi justru boleh juga menimbulkan kearifan kerana boleh memetik pelajaran yang berharga dari pahit getirnya cinta. Namun itu semua bergantung kedewasaan seseorang dalam menanggapi pengalaman batinnya tersebut.



Bagaimanapun rasanya cinta pada setiap orang, adalah sangat wajar jika setiap orang mempunyai pandangan yang berbeza, sekalipun untuk sebahagian orang pandangan tersebut mempunyai rasa egois, “sakit” atau terlalu berlebihan sehingga tidak masuk akal. Bahkan seringkali kita sulit untuk mengistilahkan secara tepat bagaimana rasanya cinta tersebut. Mungkin jika kita diminta untuk mengemukakan pendapat tentang sesuatu hal maka dengan lancar dan mudah kita akan menjabarkan secara terperinci dan tepat. Tetapi jika tentang CINTA? Kelihatannya sulit untuk memberikan huraian lengkap secara tepat tentangnya.


Berbicara tentang cinta tak akan pernah habis-habisnya, terlebih lagi bagi yang sedang “dimabuk” cinta, banyak epik dan cerita lucu tentang cinta, ada yang mengatakan jika cinta datang maka orang yang begitu diam boleh mendadak menjadi pandai bicara atau boleh menuliskan berlembar-lembar puisi tentang cinta. Cinta yang datang akan disertai berbagai reaksi, bagi sebagian orang akan lebih memperhatikan penampilannya, ia boleh saja kelihatan semakin cantik dan tampan kerana “hatinya terus bernyanyi” sehingga keceriaan tersebut terpancar dimata dan wajahnya. Ada pula yang dengan suka rela kehilangan miliknya kerana ingin berkorban agar mendapatkan sebuah cinta.

Begitu dasyatkah cinta sehingga boleh mengubah orang menjadi berbeza?? 

inikah penghujungnye???

sedih la bace entry about them.. :'(
ade plak part yg paling x best aku dpt tahu ttg prangai APEX yg dikatakan kurang baik terhadap kuarga elia..
betol atau tidak wa'allahualam... sbb aku pon dpt thu hal nie ms aku ngah blog-walking kt belog someone... knapa sampai terjadi mcm tue? knapa sume nie t'jadi bila dorg dh tunang? Ya ALLAH, kuat benar ujian yg KAU berikan pada mereka... pada elia, diharap tabah menghadapi segala ujian yg ALLAH berikan ini... mohon petunjuk dan hidayah dariNYA... jangan terlampau ikutkan prasaan marah sehinggakan membuka aib pada umum... jaga tatatertib dan etika kite sbgai seorg yg dikenali ramai... ini akan menimbulkan masalah pada kedua pihak... ape2 pon wish all de best ye ttg relation korg.. smoga ALLAH beri petunjuk dan hidayah-NYA pda ELIA & KHAIRUL FAHMI CHE MAT... Amin ~


sedih gak baca entry belog cik Elia nie... pe2 pon banyakkn bersabar.. istighfar.. dan juga berdoa pada ALLAH s.w.t ~

Wednesday, 27 July 2011

best quotes

If you're alone, I'll be your shadow.  If you want to cry, I'll be your shoulder.  If you want a hug, I'll be your pillow.  If you need to be happy, I'll be your smile.  But anytime you need a friend, I'll just be me.



When we honestly ask ourselves which person in our lives mean the most to us, we often find that it is those who, instead of giving advice, solutions, or cures, have chosen rather to share our pain and touch our wounds with a warm and tender hand.  The friend who can be silent with us in a moment of despair or confusion, who can stay with us in an hour of grief and bereavement, who can tolerate not knowing, not curing, not healing and face with us the reality of our powerlessness, that is a friend who cares.



dedicated to all my frens.. luv u ols.. muaxxxxx! 

Monday, 25 July 2011

hate diz feeling :'(

"berat aku mencuba utk yakini jiwa tanpa ada kuasanya,
mungkin aku yg kau suka mungkin aku yg kau cinta jelaskan segalanya,
mungkin lebih yg kau tahu tamatkan lah permainan pimpin la kepastian ku tunaikan satu jawapan,
jawab la kali ini ciptalah keiklasan dan bentang semua di sini tunaikan satu jawapan...
bermula gelisah yg wujudnye di jiwa ku yg menerkam, 
bermula getarnya di lapangan hati ini yg menunggu...
mgkinkah kli ini mgkin kau kumiliki dan bentang semua di sini tunaikan satu jawapan..."


kenapa aku harus lalui semua ini?? sakit terlalu sakit.. sedangkan aku tahu semua ni salah tp aku x mampu utk menipu diri aku sendiri.. aku x mampu utk melupai dye itu yg lebih SAKIT!!


Thursday, 21 July 2011

Luv my DP ;)


errrrr! ramai pulak yg suka perubahan aku nie??  :|
de jugak yg doakan aku maintain mcm nie... 
sumpah aku nak tp keadaan dan ketika nye belum sampai lg...
andai dh tiba saat itu, aku akan tunaikan jugak janji ku ini....
kalau aku pakai sebab disuruh atau dipuji org, tue x iklas namanye...
insyaALLAH, akan aku lakukan juga tuntutan islam ini... aku masih kenal erti tuntutan syariat islam.. 
aku tidak akan lupa akan perkara itu...
doakan agar aku yea... (;

Tuesday, 19 July 2011

pengalaman terindah ^^

arini class drive aku yg kedua... cekgu fendi dtg mik aku kt umah... tepat kol 10.15 dye sampai depan umah aku... tibe2 aku tgok dye tuka seat blah passenger!

aku : errr, saya yg drive ke?
cekgu : yes! (muka siyes)
aku : haa, bru 2nd class ni cekgu?
cekgu : xpe, kitorg mmg suke wat kejutan cmni.
aku : ???  (ya ALLAH, bia betol cekgu nie,  2nd clas dh suh bwk on the road  T_T)

sebelum gie driving class... :|
aku pon drive la dgn nevesnye... hahahaha... alhamdulillah, pengawalan clutch aku smakin stabil tp bkn bmakna smakin baik... cume de sdikit la lupe sane sini... xseteruk aritu smpai aku rasa down sgt... yg paling bestnye, aku dh dpt kuasai 3 PENJURU arini!! yeay! alhamdullillah.... cume aku kene biasekn   "DILARANG BERHENTI"  semasa membuat pusingan 3 PENJURU.. (^_-)V


cekgu : Ok, jam dh pkol 12.00 , so stakat ni class kite arini... so far ok cume pngawal clutch awk je yg      blom cekap lg... len2 ok... next week class kite blaja on the road plak k...
aku : ok ^^ .. kite nk opis dlu ke?
cekgu : x . kite terus ke saujana utama.
aku : ( dgn semangat nk bkak seat belt la nk tuka ngn cekgu)
cekgu : eh, awk nk g mne ni?
aku : errr, nape? saye ke yg kene drive blk?
cekgu : yela, awak la... 
aku : ??? (skali lagi ^.^  kali ni best sbb ikut jln blakang... kete x byk time2 cmni  ;p)


muka dah nak balik umah..hahaha

Thursday, 14 July 2011

resahnye hati

errrrrr ! ! !  arini dh masuk ari kedua aku asyik dok pkir hal semalam . .  kenape susah sgt nk kua dr kotak pemikiran aku ni ! !  sumpah doh ! sampai skg aku duk pkir lagi . . risau sampai nk mati rase . . stiap kali pkir msti nk nanges . . :'(

Ya ALLAH, kau tenangkan lah ati aku nie . .

Wednesday, 13 July 2011

pengalaman pertama ku ;)

arini ari pertama aku DRIVE kete.... suke banget weyh! ehehehe... arini abg cekgu fendi ajar aku basic men tuke gear, naik bukit - yg slalu org kate susah tue, padahal xde la susah sgt pon , then masuk side parking , mmg agak thrill la bg manusia yg  TAK penah drive cm haku nie... hakhakhakhak ;) ... last skali TIGA PENJURU , yg nie bukan thrill lg , dh tahap CIPAN pnye susah nk ingat . .  hatoyai . . dh la blaja kelas 3 jam , aku x bosan tapi aku takot cekgu yg ajo aku tue bosan aja aku yg x pndai2 nie . .  kelemahan aku yg paling ketara skali ---> men CLUTCH! ! makaihhh!! aku slalu lupe bile kene tekan menda alah nie . .  ikut aty td memang rase nk nanges... :'(


aku FRUST ngn diri aku sdri sbb susah sgt nk fokus pe yg cekgu ajo . . aku takot sgt kalo dye marah aku td . .  wlwpon mmg tugas dye kene ajo dak2 smpai dapat tp aku kalau boleh nk ringankn tugas dye mngajar aku . . kalau bole aku xnk dye bosan ajar aku . . terdengar sedikit keluhan keluar dr mulut dye bila aku sering ulang kesilapan yg sama ---> gagal kawal CLUTCH . . :'(  sumpah aku takot dye bosan nk aja aku lagi pasnie . .  dh la still de 7 jam clas ngn dye lg . . kalau la aku bole tuka cekgu , aku memang nk tuka . . tp apakan daya . .  :'(
hopefully the next class I will mastered all the 3 skills . . Ya ALLAH, sedih btol rase td . . mmg FRUST ar ngn diri sendiri... :'(

Thursday, 30 June 2011

bru abes SPM ker? ;D

kahkahkah.... bile di ingat2 balik memang klakau bunyi nye...
nie kali yg ke berape ntah org tanye aku soklan cm tuh....


dak A : awak nie umur brape?
aku : agak2??
dak A : dlm 18 @ 19 la... bru abes spm ek?
aku : ??? (wah, ade rupa ker??)
dak A : kn, btol kn?
aku : hehehe... saya dah umor 25 la...
dak A : haa!!! tipu la... muka cm dak skola jek...
aku : cet!! dh tua la... (padahal dlm aty kembang kempis kembang kempis jantung aku... bangga jap ;p)



even family aku kata prangai aku x matang... cam budak2... tue pasai kot muka aku cm budak2... hati pon cm budak2... CENGENG... ;D   xoxoxoxoxo...   pe2 je lah... yg penting kite enjoy!!  life must enjoy!!  yeay!!

kerasnye haty kau!!!

"dan bila esok, kitakn bertemu kembali....."

hmmm, mesej ar tue...

si dia : syg marahkan abg lg ker?
aku :  x balas...
si dia : syggggggg....
aku : wat xtaw...
si dia : dah2 ar tue syg.... abg mintak maaf... abg janji x akan wt lg.... syg jgn la mrahkn abg lg ek...
aku : hmmmm,,,


begitu sukar untuk aku memaafkn dye... aku pon xtaw kenapa aty aku begitu keras kali ini... walaupon dh byk kali terjadi sblom nie.... tapi kali nie hati aku benar2 terguris dgn sikapnye...sikap CEMBURU yg x tentu pasalnye tue.... dh byk kali jd bnde cmnie... dan sebanyak tue gak la aku dh bgtaw dye.... hati aku x akan brubah wlw ape pon berlaku... tp dye trus mngesyaki aku... aku dh buntu... xtaw bgaimana lg utk aku terangkan padanye... pengalaman cinta ku dulu dah byk mngajar aku erti sebuah perhubungan.... dah terlalu byk airmata yg aku alirkn untuk "si dia" suatu ketika dulu.... kini, tiada lg airmata yg harus ku alirkn utk insan yg bergelar kekasih.... itu nasihat mama yg ku ikat kemas sehingga ke hari ini... airmata sepatutnye di alirkn sewaktu selesai akad nikah dilafazkn oleh insan yg bergelar suami kau nanti..... bukan untuk dibazirkan pada sesuatu yg belum pasti utk kite... insyaALLAH ma, saye x akan lupe nasihat mama tue.....

Monday, 27 June 2011

broken-hearted =(

aku tau kau terlalu menyayangi aku... malah aku terlalu bersyukur kerna kau benar-benar menyayangi aku... tp jangan lah sampai kau mengesyaki aku curang terhadap kau... tak pernah langsung terlintas di hati ini utk menduakan kau... kerna aku lebih mengerti prasaan dicurangi... aku dan 'SI DIA'cume KAWAN... tak lebih dari tue... dan x akan lebih dr tue... dari dulu dah aku katakan, DIA hanya masa silam ku dan x akan menjadi masa depan ku... tapi kau xnak mengerti dan memahami aku... aku buntu bagaimana lagi harus aku yakin kan kau yang aku dan DIA tiada apa2 hubungan.... kau benar-benar dah mengguris hati ku... aku perlu kan masa dan ruang untuk pulihkan kelukaan ni... luka di tangan bisa sembuh tapi luka di hati mengambil masa utk sembuh semula... secara jujur ku akui bahwa sedikit demi sedikit perasaan cinta ku terhadap kau dah semakin pudar.... itu semua kerna kau tidak mempercayai aku lagi... hati aku benar-benar terguris.... padaku sekiranya kau tiada lagi kepercayaan pada aku, untuk apa lagi kite teruskan hubungan ini... kau fikirlah sebaik2nya... aku berikan kau masa dan ruang utk fikirkan mana yg terbaik utk hubungan kita...




* apa lagi yang harus aku lakukan supaya dye lebih mempercayai aku?? kongsilah nasihat dan pandangan korang.... aku benar2 buntu........ 

Saturday, 18 June 2011

cintaku yg teragung.....

Maafkan aku sekiranya tak termampu untuk mencurahkan semua isi hatiku
Ternyata tak terkata rinduku padamu

Ku takkan bisa menjadi lebih dari apa yang terdaya
Namun ku tetap berjanji akan masih mencuba untuk
Memujuk hatimu mencintai aku kerna semua yang ada
Hanyalah untukmu.....

Secebis perasaan ku hamparkan membawa sejuta harapan
Menagih cinta teragung darimu

Ku takkan bisa menjadi lebih dari apa yang terdaya
Namun ku tetap berjanji akan masih mencuba untuk
Memujuk hatimu mencintai aku kerna semua yang ada

Hanyalah untukmu........

Maafkan aku sekiranya tak termampu untuk
Mencurahkan semua isi hatiku.....




p/s : before korang nk PLAY video nie, korang kene STOP kn dlu background music ni kt bwah tue sat....


Friday, 17 June 2011

kami sayang atok..... T_T

17.06.2008 ~ 17.06.2011

genaplah 3 tahun pemergian arwah atok menghadap illahi.... sampai arini arwah masih segar dalam ingatan kami sekeluarga... terutama skali aku kerna aku cucu yang paling rapat dgn arwah... arwah memang seorg yg tegas tp juga seorg yg penyayang.... sekalipon arwah x pernah tinggikan suara marahkn aku.... malah dia lah penyelamat bila aku kene marah dgn abah... kini tiada siapa lg yg dpt bela aku skiranya aku dimarah.... terlalu banyak kenangan aku bersamanya....  tyme aku kecik-kecik dulu, aku slalu merengek minta diriba waktu dia memandu kereta... stiap hujung minggu kalau arwah balik seremban ngan nenek, aku pasti dibawa skali...sepanjang jalan atok akan riba aku sambil drive....walaupon x dpt cecah kaki, dpt pegang stereng pon jadik lah.... =)
bukan stakat ke seremban, x kira lah kemana pon arwah pergi, pasti aku dibawa skali... lagi satu kenangan yg xpernah aku lupa,, stiap kali kalau de siaran wrestling, kitorg akan tengok sesame... kdg2 tu arwah dh masok tdo, tp bila dye dgr siaran tu start, dye tros keluar teman aku tgok skali.....satu-satunye rancangan yg dye paling x suka tengok AF.. dye cukup x suke betol tgk cite tue...  hishhhh, kalau nk diceritakn memang byk lagi lah kenangn dgn arwah....  tp ALLAH lebih sayangkn dye.... arwah atok dh menampakkn tanda2 mase majlis hari lahir anak paklang....... makanan semua dh terhidang mase tue , kebetulan aku berada kat UNISEL minggu tue aku x balik...mama cerita petang tue dorg semua panggil nama dye tp dye x menyahut cuma mata dye je yg bergerak... abah call aku cakap nak ambik aku kt kolej... mulanya aku x tahu kenapa... bila dh on the way nak balik dlm kete baru mama cerita....  masa tue hujan lebat sgt.... bagai mengerti gelora dlm hati nie... time tue hanya ALLAH je yg tahu cmne aku rase... aku berdoa sepanjang jalan, takot sgt x sempat jumpe dye sebelom dye lelapkn mata.... sampai je aku terus pegang tgn dye...aku panggil dye tp dye x menyahut... dye cume pandang aku...airmata aku jatuh melihat dye sebegitu... berat hati aku untuk melepaskan dye pergi... aku terlalu menyayangi dye... arwah adalah sebaik2 manusia yg pernah aku kenali... dye begitu disenangi oleh rakan2 nya juga... mlm tue aku berdegil utk menemani arwah tp mama xbg, kata doc cume 3 org je yg dibenarkn berada d citu... akhirnye yg tinggal nenek, pakngah dan anak lakinye... yg len2 sume balik umh.... pg tue sekitar pkol 5pg pakngah kol abah katanye arwah dh nazak sgt... kitorg bergegas ke hospital pg tue gak... sedara mara sebelah abah dh penuh dh kt hospital tue,,, doc pn kate dh mmg xde harapan, arwah disuruh bawak balik umah... aku bersama spupu2 lain duduk dikeliling arwah bacakn yasin utknya... doc wt pemeriksaan kali terakhir, dan lepas je bantuan pernafasan arwah ditarik arwah menutup matanye wt selama-lamanya.... sehingga kini, stiap kali mendengar lagu allahyarham sudirman Pelangi Petang, pasti aku akan teringatkn arwah... Ya ALLAH, begitu cepat KAU bawanya pergi.... belum puas lagi ku menikmati kasih sayangnya.... semasa hayatnya sihat, dye pernah bgtaw aku, "sempat ke x atok nak tengok kau kawen nanti? harap2 nanti laki kau jaga kau baik2"... 

Ya ALLAH, KAU tempatkan lah arwah dikalangan org2 yg beriman.... aku ingin skali lagi utk menjadi cucunya pada hayat2 ku di lain kelahiran...sesungguh aku terlalu merindui arwah..... AMIN YA RABBAL ALAMIN......

" Engkau tiba bagaikan pelangi
yang bercahya namun kau berseri 
tapi cukup menghibur hati ini

Seharian waktu bersamamu
Tak terasa saat yang berlalu
Bagai pelangi petang kau kan pasti
Pergi jua.. "

gambar kenangan dgn mama semasa dihari pernikahannya........ ni lah satu2 gambar arwah yg aku ade.... dan orang yang paling merindui arwah pastinya nenek....
jauh di sudut ati nenek, dye teramat merindui arwah suaminya, cuma aku sedikit terkilan kerna tiade siapa yg ingin bawak dye pergi ziarah kubur arwah suaminya... anak2 lakinye semua sibuk dgn kerja masing2... seandainya ditakdirkn aku punyai lesen, aku xkan biarkn nenek terlalu lama merindui aarwah suaminya.... lepas nie aku janji sekiranya aku diberi rezki ALLAH utk memandu dan ada kelapangan, aku sendiri akan bawa nenek... sabar yea nek.... insyaALLAH.......

Thursday, 16 June 2011

naseb baek..... kalau X...................................

tepat jam 12.00 mlm tadi, 16hb  kitorg punye tarikh anniversary yg ke 1 tahun 10bulan... cukop 2 bulan lagi genap lah perkenalan kitorg 2 tahun.. dlm 2 tahun nie rasa cm dh bertahun2 kitorg bersama.... rase cm lame jek.... padahal 2 tahun pon lum ckop agy.... hurmmm.... DAN..., seb baek dye x lupe wish kat aku, kalau x tadi memang aku akan merajuk seperti selalunya... mungkin pada korg ni benda kecik tp tidak bagi aku... mengingati tarikh2 cm ni la paling penting dan aku xnak dye pandang remeh jek... aku memang paling x suke dye lupe tarikh cmni... sedangkn tiap2 bulan kitorg wajib wish, bukan pe, cube bayangkn kalau bende sekecik cm nie pn dye xle ingat, kalau kene kat korg, korg x rase sedih ke??? takyah tipu ar... even BF korunk lmbat balas mesej pn korunk dh melenting nie kn pulak mngingati tarikh2 penting dlm hubungan korg...

pe2 pon yg berlaku antara kami, hanya kami yg paham... wlw pe pn yg terjadi, cinta ku padanya xpnah padam... adat ar kalau pompuan merajuk... bukan pe, nak perhatian lebih...  ;P

to my LOVE ,  HAPPY ANNIVERSARY.... nothings gonna change my love for u......

Thursday, 3 March 2011

masalah besau nie!! cmne nk kawal nafsu???

kawal weyh nafsu ko tuh! serakah sangat tgh2 mlm nie!!!!!!!


woi2!! nafsu MAKAN ek, jgn pikir bebukan ek korg nie....
asal nafsu je, laju je korg baca entry aku ek!!!

ahahhaha   ;D
sorry der!! wa bukan org yg jenis mcm tue keyh!!





aishh!! sape yg anta nie kt umah aku??
aloo abg mekdi , salah umah ke antar bende alah nie???
saya x makan de bende2 nie...
dh tgh mlm2 lak tue...
aishhh!!! tp org tua2 kate rezki jgn ditolak musuh jgn dicari....
hahahhaa....
lu bleh BLAH la cik Ada oiii!!!

lu yg kol mr.ronald td lg lu nk wt citer lebih!!!
lu memang cari msalah btol la tgh2 mlm nie....
adoiii!! kompon tambah 5kilo ar cmni!!

sori ek abg... syg jnji pasni x mkn dh bnde ni tgh2 mlm...
ehehehe (sesi amik aty jap)
actually wa dh mkn ubt seseme td...
dh nk lentok pastu tbe2 tringat de asgmnt nk kene submit sok...
wahhhh!!! kompom ngntok pnye sat g...
wa pon pnjg akal kol mekdi delibery...
 alaaaaa, nuget je kot , bukannye BigMac pn!!
hahahaha!!
alasan je la kau ni Ada oiiitttt!!
padahal ko yg tingin sgt nk mkn mende alah nie 
ko bg alasan lak takot ngntok la ape lah!!!
cetttt!!!!

HAHAHAHHAHA ;P
promise diz is my 1st tyme and would be the last tyme i wat delibery order at MIDNITE!!!
NO MORE OK!!